Sunati acum:
0722 11 44 11

 

Cum alegem ochelarii pentru bicicleta ?

 

Este recomandat la utilizarea bicicletei pentru o siguranta mai mare sa se foloseasca si ochelari pentru protectia ochilor.
Acesti ochelari te protejeaza de soarele orbitor , de curentii de aer deranjanti , de praf, insecte si chiar lovituri mai grave cum ar fi crengi sau alte obiecte.

Ochelarii de bicicleta de calitate se disting printr-o capacitate buna de a ne proteja ochii de contra razelor UV si a stralucirii luminii de orice natura, structura rezistenta la lovituri sau zgarieturi , suporti nazali si alte materiale antialunecare , forma ergonomica, design modern , materiale compozite de calitate.

Lentile pot fi de diverse culori iar unii ochelarii vin dotati cu lentile interschimbabile pentru diferite momente de vizibilitate sau pentru personalizarea lor. Unii ochelari pot fi dotati cu rame demontabile in locul carora se monteaza curelusa pentru garantarea pozitiei si in cazuri extreme.

Este foarte important ca lentilele la ochelarilor pentru bicicleta sa fie din policarbonat si nu din sticla intrucat in cazul unei cazaturi sticla se poate sparge si pot apare complicatii de la cioburile generate.

Rama este de dorit sa fie din materiale poliuretanice (plastic) care sa absoarba socurile . Exclus ramele din metal care pot devenii obiecte intepatoare in caz de cazaturi.

In cazul plimbarilor mai lungi in care conditiile de vizibilitate se pot schimba este bine sa utilizam ochelari la care putem sa schimbam lentilele . De exemplu la intrarea intr-o padure deasa sau cand se lasa seara este bine sa avem montate lentile clare intrucat luminozitatea este foarte scazuta. Pentru a acoperii toate aceste situatii putem utiliza ochelari cu lentile fotocromatice care se schimba automat in functie de luminozitatea la care sunt expusi.

Forma lentilelor este importanta la ochelarii pentru bicicleta iar noi recomandam lentilele care acopera si lateralul ochilor intrucat ii protejeaza mai bine .

Grosimea lentilelor trebuie sa fie de minim 1 mm pentru a garanta rezistenta la lovituri.