Sunati acum:
0722 11 44 11

 

Ce sunt ochelarii fotocromatici ?

Ochelarii fotocromatici sau ochelarii heliomati sunt ochelarii cu lentile care au capacitatea ca in functie de cresterea sau diminuarea expunerii la razele solare ( raze UV), culoarea letilei sa se inchida sau se deschida in mod automat, garantand mereu o optima performanta vizuala.

Lentilele fotocromatice , heliomate protejeaza ochii in orice zi. Daca afara este soare intens ele se vor inchide la culoare pana la gradul maxim . Daca soarele este obturat de nori ele se vor deschide la culoare permitand o vizibilitate maxima. Practic aceste lentile fotocromatice in momentul in care sunt expuse la radiatii UV sau lumina solara genereaza o reactie chimica reversibila si se inchid la culoare.

In momentul in care lumina solara dispare (sau radiatiile UV) aceste lentile fotocromatice revin gradual la starea initiala de transparenta.  Ochelarii fotocromatici / heliomati  cand nu sunt expusi la razele UV sunt pur si simplu transparenti si pot fi folositi ca un accesoriu vestimentar sau ca protectie a ochilor impotriva prafului sau insectelor. Asadar putem spune ca lentilele fotocromatice sunt inteligente , pot fi purtate toata ziua , in spatiu deschis natural sau in cladiri , incaperi indiferent de varsta utilizatorului pe care il va proteja de razele UV.  

Va rugam urmariti acest filmulet pentru a intelege ce inseamna lentilele fotocromatice - heliomate :